برای ساخت اینترانت شیرپوینت باید یک سلسله مراتب مناسب را انتخاب و رعایت کنیم. در این مقاله قصد داریم بهترین روشها برای تعیین سلسه مراتب اینترانت را بررسی کنیم و با مزایا و معایب آنها آشنا شویم. باید توجه داشت که هیچ سلسله مراتب استانداردی وجود ندارد و تعیین مدل سلسله مراتب سایت شما به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت. پس از مطالعه دقیق سعی کنید بهترین روش که مناسب سازمان و دیدگاه سازمانی شماست را انتخاب کنید.
ایجاد مجموعه سایت برای هر بخش
اگر شما سازمان بزرگ در حال رشدی دارید، بهترین روش این است که برای هر بخش، مجموعه سایت جداگانه خود را داشته باشید تا بر اساس مجوز های مورد نیاز مجموعه سایتها را مدیریت کنید. اما اگر شرکت شما کوچک است این راه، گزینه مناسبی نخواهد بود.
هر مجموعه دارای ناوبری، گروه های امنیتی ، نام تجاری و ابرداده منحصر به فرد است؛ پس برای رسیدن به یک سلسه مراتب مناسب و پیادهسازی آن به زمان و دقت نیاز است. لازم به ذکر است که هیچ راه آسانی برای به ارث بردن ناوبری از یک مجموعه سایت به مجموعه دیگر وجود ندارد؛ بر همین اساس، باید تمام تنظیمات را به صورت دستی روی مجموعه دیگر اعمال کنیم.
برای یک شرکت معمولی تقریبا به ۸ تا ۱۰ بخش مجزا نیاز است. بنابراین باید برای هر بخش مجموعه سایت جداگانه در نظر بگیرید. اگر یک سازمان بزرگ دارید که هر بخش شامل صد کارمند است و هیچ بخشی شباهتی با سایر بخشها ندارد، مورد گفته شده در بالا میتواند مناسب باشد، اما اگر شرکت کوچکی هستید پیشنهاد میشود ادامه مطلب را بخوانید و از بین دو گزینه گفته شده یک مورد را انتخاب کنید.
مزایا و معایب چند مجموعه سایت داشتن
مزایا
- برای سازمانها، شرکتها و مجموعههای بزرگ که هر بخش با بخش دیگر در ارتباط نیستند بسیار مفید است.
- برای هر بخش و مجموعه سایت شما مدیران همان بخش را خواهید داشت.
- امنیت شغلی عالی برای افراد IT به وجود خواهد آمد زیرا هر مجموعه و بخش نیاز به نگهداری و تعمیر یا ویرایش خواهد داشت.
معایب
- مناسب سازمانها یا شرکتهای کوچک نیست چرا که هر بخش نیاز به مدیریت و نگه داری دارد که کار دشواری است.
- راه آسانی برای نگه داشتن داده و محتوای مشترک وجود ندارد زیرا هر داده و محتوا مشترک به صورت جداگانه در مجموعه سایت خود قرار دارد.
- مدیریت و ناوبری هر مجموعه سایت منحصر به فرد است و جست و جو و قراردادن سطوح دسترسی برای هر مجموعه سایت به صورت جداگانه انجام میشود که در این حالت باید برای هر مجموعه تنظیمات و مدیریتهای جداگانه تعریف شود در صورتی که با داشتن یک مجموعه و ایجاد زیرسایتهایی برای آن مجموعه میتوان از این کار جلوگیری کرد.
ایجاد مجموعه سایت واحد – روش اول
در این حالت یک مجموعه سایت ایجاد شده و بقیه سازمانها و بخشها به عنوان زیر سایت این سایت ایجاد میشود. به طور کلی میتوان گفت که این روش کاملا مخالف روش اول است و نه تنها همه سایتهای بخش های مختلف در یک مجموعه سایت قرار دارند بلکه تنها یک سطح پایینتر از سایت اصلی قرار خواهند داشت.
شما در این روش میتوانید سایتها را در زیر سایت اصلی ایجاد کنید و سلسله مراتب پیچیدهای بسازید. نیاز به بخش یا سایت دیگری دارید؟ فقط کافی است در زیر سایت اصلی آن را ایجاد کنید.
مزایا و معایب یک مجموعه سایت داشتن
مزایا
- به راحتی با داشتن یک مجموعه سایت میتوانید ستونهای خاص در سایت اصلی ایجاد و از آنها در تمام زیر سایتها استفاده کنید، میتوانید سطوح دسترسیها را تعریف و با ایجاد هر زیر سایت این سطوح را با قابلیت ارث بری برای آن زیر سایت هم داشته باشید.
- با رفتن به محتویات سایت اصلی میتوانید تمام زیر سایتهای خود را در صفحه اصلی مشاهده کنید.
- این مدل همچنین امکان ساماندهی مجدد و تغییرات را به راحتی فراهم میکند و شما کافی است که تغییرات را روی سطوح مجوز و دسترسی ها در سایت اصلی اعمال کنید و تمام این تغییرات به زیر سایتهای سایت اصلی هم انتقال پیدا میکند.
معایب
- اگر سایتهای ایجاد شده در زیر سایت اینترانت شیرپوینت، مدیر جداگانهای داشته باشند باید تغییرات و موارد خود را روی سایت اصلی اعمال کنید. در نتیجه مدیریت و ساماندهی چندین مدیر سایت کار بسیار دشواری خواهد بود.
- اگر شما بخواهید ناوبری و ایجاد دسترسی و سطوح مجوز یک زیر سایت را برای زیر سایت دیگر داشته باشید این کار امکان پذیر نیست زیرا فقط تغییرات سایت اصلی است که برای تمام زیر سایتهای آن اعمال میشود.
ایجاد مجموعه سایت واحد – روش دوم
در روش دوم برای ایجاد مجموعه سایت واحد در اینترانت شیرپوینت، به این شکل عمل میکنیم که سلسله مراتب بر اساس یکسان بودن سازمان و یا بخش مورد نظر به شکل زیر سایتهای تو در تو ایجاد شود.
نقطه ضعف اصلی روش اول این بود که اگر شما در بخش مورد نظر خود دارای چندین شاخه و زیر مجموعه بودید باید در سطح دو یعنی دقیقا زیر سایت اصلی، زیر سایت ایجاد میکردید که باعث شلوغی و عدم مدیریت درست میشد. به طور مثال شما بخشی دارید که کار بازاریابی را انجام میدهند و خود این بخش بازاریابی دارای بخشها و زیر مجموعههای بیشتری است. اگر به روش اول توجه کنید شما باید تمام زیرمجموعههای بخش بازاریابی را زیر سایت در سایت اصلی ایجاد کنید اما با این روش شما یک سطح پایینتر از سایت اصلی زیر سایت بخش اصلی خود را که بازاریابی است ایجاد کرده و بخشهای دیگر که زیرمجموعه بخش بازاریابی هستند را در سطح دو و بالاتر از سایت اصلی ایجاد میکنید. درست مانند تصویر بالا
توصیهها : کدام روش را انتخاب کنیم؟
- اگر شرکت یا سازمان بزرگی ندارید از روش یک دوری کنید و برای سازمانهای کوچک و متوسط از روش دو یا سه استفاده کنید.
- امکان اشتباه در روش گزینه سه خیلی کمتر است. شما میتوانید بسیار انعطافپذیر باشید. برای بیشتر سازمان ها روش شماره سه توصیه میشود.
- درست است که میتوانید تا ۳ یا ۴ یا بیشتر سطح زیر سایت درست کنید ولی تا ۲ سطح بیشتر این کار را نکنید زیرا باعث آشفتگی و عدم مدیریت میشود.
- سلسله مراتب سایت را با ناوبری و امنیت اشتباه نگیرید. سلسله مراتب یعنی سایت من در کدام بخش و قسمت قرار دارد. اما ناوبری و امنیت را میتوان برای هر زیر سایت یا سایت که مهم نیست در کجای سازمان ما است به صورت خاص یا ارث بری از والد تعریف کرد.
آیا باید همیشه در یک مجموعه سایت بمانیم؟
خیر . دلایل خوبی وجود دارد که چرا باید از مجموعه سایت جداگانه برای اینترانت شیرپوینت سازمان خود استفاده کنید:
- اگر فایلها یا دادههای خود را به صورت خارج از شبکه به اشتراک میگذارید حتما یک مجموعه سایت داشته باشید.
- در صورت نیاز به آزمایش و بررسی موارد حتما از یک مجموعه سایت جدا استفاده کنید.
- اگر قرار است امکان پابلیش برای سایت خود را فعال کنید حتما از یک مجموعه سایت جدا استفاده کنید.
جمعبندی
در این مقاله با ساختار سایتها در اینترانت شیرپوینت آشنا شدیم. برای دریافت مشاوره در زمینه شیرپوینت با کارشناسان متخصص ما در گروه شیرپوینت پای تماس بگیرید.